Εγχειρίδιο για το πώς χρησιμοποιείται η σύνθετη αναζήτηση στο EUR-Lex

Εγχειρίδιο για το πώς χρησιμοποιείται η σύνθετη αναζήτηση στο EUR-Lex

eurlex-whats-in-it_F1618649108.png

Ο ιστότοπος EUR-Lex είναι η διαδικτυακή υπηρεσία που παρέχει δωρεάν πρόσβαση στο δίκαιο και σε άλλα δημόσια έγγραφα της ΕΕ στις 24 επίσημες γλώσσες της Ένωσης.

Η πύλη Η Ευρώπη σου – Επιχειρήσεις παραπέμπει τους χρήστες σε διάφορα συναφή έγγραφα που διατίθενται στον ιστότοπο EUR-Lex.

Ακόμη και αν ένας νέος κανονισμός της ΕΕ δεν έχει ακόμη τεθεί σε ισχύ, μπορείτε να γνωρίζετε πότε θα εφαρμοστούν οι διατάξεις του.

Στόχος του εγχειριδίου αυτού είναι να διευκολύνει τη χρήση της σύνθετης αναζήτησης στο EUR-Lex, ώστε να εντοπίζονται πληροφορίες σχετικά με την ημερομηνία εφαρμογής των ισχυουσών και των επικείμενων διατάξεων που θεσπίζονται από τους κανονισμούς της ΕΕ.

Οι κανονισμοί θεσπίζονται είτε από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μαζί, είτε μόνο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (κατ’ εξουσιοδότηση και εκτελεστικοί κανονισμοί). Δεν χρειάζεται να μεταφερθούν στην εθνική νομοθεσία και εφαρμόζονται άμεσα σε όλα τα κράτη μέλη. Οι επιχειρήσεις πρέπει να συμμορφώνονται με τις νομικές απαιτήσεις. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να γνωρίζουν τις ακριβείς ημερομηνίες από τις οποίες αρχίζουν να εφαρμόζονται οι νέες διατάξεις.

Δείτε το εγχειρίδιο ΕΔΩ

Προηγούμενο Β. Κόκκαλης: Ρύθμιση ανάσα για τα δάνεια της πρώην ΑΤΕ, ακόμη και με διαγραφή χρέους
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας