Enterprise Greece – Ενημερωτικό Δελτίο Δράσεων Β’ Εξαμήνου 2017O Οργανισμός

Enterprise Greece – Ενημερωτικό Δελτίο Δράσεων Β’ Εξαμήνου 2017O Οργανισμός

21_F1548484289.jpg

Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών, με στόχο να προβάλλει τη χώρα ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και να προωθεί ανταγωνιστικά προϊόντα και υπηρεσίες της χώρας μας στο εξωτερικό.

Στο Newsletter του Οργανισμού (συνημμένο) παρατίθενται μερικές από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες του Enterprise Greece, που σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα. Ανάλογες δυναμικές δράσεις προγραμματίζονται για το μέλλον με σκοπό την προώθηση, προβολή και στήριξη όλων των ανταγωνιστικών κλάδων της οικονομίας μας.

Το 2017 είναι ένα σημαντικό έτος για την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας αφού τα έως τώρα στοιχεία δείχνουν σημαντική άνοδο τόσο ως προς τις ξένες άμεσες επενδύσεις όσο και ως προς τις εξαγωγές.

Ο Οργανισμός επιθυμώντας να συμβάλλει ουσιαστικά στην επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης και στη δημιουργία ποιοτικών και διατηρήσιμων θέσεων εργασίας, υλοποίησε ένα συνεκτικό και στοχευμένο πρόγραμμα δράσεων κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους. Αξιοποίησε διεθνώς αναγνωρισμένα εργαλεία για να προωθήσει τη χώρα ως επενδυτικό προορισμό και να βοηθήσει τις ελληνικές επιχειρήσεις να αναπτύξουν περαιτέρω συνεργασίες και να προσεγγίσουν νέες αγορές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Νοέμβριο η διυπουργική επιτροπή ενέκρινε άλλες δυο στρατηγικές επενδύσεις στους τομείς του τουρισμούκαι των τηλεπικοινωνιών ύψους 182 εκ ευρώ, που αξιολόγησε και εισηγήθηκε ο Οργανισμός, ενώ όπως προκύπτει και από το παρόν ενημερωτικό δελτίο, υλοποιήθηκαν μια σειρά από εξειδικευμένες και επιτυχημένες δράσεις προσέγγισης της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας όπως φόρουμ, roadshow σε χώρες του εξωτερικού, υποδοχή αποστολών κ.λπ., ενώ διεκδίκησε και πέτυχε να διοργανωθεί στην Αθήνα το επόμενο MediterraneanResort & HotelRealEstateForum, μία από τις κορυφαίες εκδηλώσεις του κλάδου.

Ταυτόχρονα, το 2017, ο Οργανισμός α) διοργάνωσε το εθνικό περίπτερο της χώρας σε περισσότερες διεθνείς εκθέσεις σε σχέση με το προηγούμενο έτος και πέτυχε αύξηση της συμμετοχής των ελληνικών επιχειρήσεων που συμμετείχαν σε αυτές κατά 50%, β) ενέταξε νέους κλάδους στο πρόγραμμα του Οργανισμού (σκάφη αναψυχής, ναυτιλιακός εξοπλισμός, νέες τεχνολογίες και κόσμημα), γ) έκανε αισθητή την παρουσία του σε νέες αγορές στην νοτιοανατολική Ασία και Βόρεια & Ανατολική Αφρική (Μαρόκο, Αίγυπτος, Κένυα κ.λπ.), και δ) ενίσχυσε την παρουσία των ελληνικών προϊόντων σε παραδοσιακούς εξαγωγικούς προορισμούς.

Στο Newsletter του Β’ Εξαμήνου 2017, παρατίθενται μερικές από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες του Enterprise Greece που υλοποιήθηκαν κατά το διάστημα αυτό. Ανάλογες δυναμικές δράσεις προγραμματίζονται και για το 2018, όπου ο Οργανισμός σχεδιάζει αύξηση των υφισταμένων δράσεων του, αλλά και την υλοποίηση μιας σειράς νέων πρωτοβουλιών προβολής και προώθησης.

Χρήστος Στάικος

Πρόεδρος Enterprise Greece

Προηγούμενο Έναρξη Β’ κύκλου Προγράμματος Κοινωφελούς χαρακτήρα σε 34 Δήμους για 7.180 θέσεις πλήρους απασχόλησης
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας