Συμμετοχή σε έρευνα με θέμα: «Χτίζοντας μία φιλόδοξη στρατηγική για το 2050 μεταξύ της επιχειρηματικής κοινότητας και των φορέων που διαμορφώνουν πολιτική»

Συμμετοχή σε έρευνα με θέμα: «Χτίζοντας μία φιλόδοξη στρατηγική για το 2050 μεταξύ της επιχειρηματικής κοινότητας και των φορέων που διαμορφώνουν πολιτική»

5555_F2111390913.jpg

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών ενημερώνει τα μέλη του και κάθε ενδιαφερόμενο ότι η Πλατφόρμα Πράσινης Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Institute for Sustainability Leadership του Πανεπιστημίου του Cambridge πραγματοποιούν έρευνα με στόχο να συμβάλλουν στην ενημέρωση για τις εξελίξεις που αφορούν στα θέματα ημερήσιας διάταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένου του προτεινόμενου Κανονισμού περί Διακυβέρνησης, των Εθνικών Σχεδίων για την Ενέργεια και το Κλίμα (NECP) και του «παγκόσμιου απολογισμού» του 2018 στο πλαίσιο της συμφωνίας του Παρισιού.

Όλα αυτά απαιτούν αποτελεσματικό μακροπρόθεσμο προγραμματισμό για να εξασφαλιστεί ότι μέχρι το 2050 θα μπορεί να διασφαλιστεί ότι οι ενεργειακές μας ανάγκες θα καλύπτονται κυρίως από ανανεώσιμες πληγές ενέργειας. Αυτό θα επιτευχθεί με τη συνεργασία των κυβερνήσεων και των επιχειρήσεων για να εξασφαλιστεί ότι οι πολιτικές και οι επενδυτικές αποφάσεις που λαμβάνονται σήμερα θα επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο μια επιτυχημένη και ασφαλής κοινωνία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα θα υπάρξει τις επόμενες δεκαετίες.

 Αξιοποιώντας τις επιχειρηματικές προοπτικές που θα προκύψουν από αυτή την έρευνα στη χάραξη πολιτικών, είναι εφικτή η ανάπτυξη της επιχειρηματικής στήριξης για μια φιλόδοξη στρατηγική για το 2050 για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Για το σκοπό αυτό, οι βασικές πληροφορίες από την έρευνα θα μοιραστούν και θα συζητηθούν με αξιωματούχους στις Εθνικές Κυβερνήσεις και τις Μόνιμες Αντιπροσωπείες στις Βρυξέλλες το φθινόπωρο και με τους Υπουργούς στην COP23 τον Νοέμβριο.

Η έρευνα είναι στην αγγλική γλώσσα και διαρκεί περίπου 5 λεπτά. Οι απαντήσεις θα βοηθήσουν στη χάραξη μίας φιλόδοξης στρατηγικής για το 2050 μεταξύ των επιχειρήσεων και των φορέων που διαμορφώνουν την πολιτική.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην εν λόγω έρευνα μπορούν να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο που έχει αναρτηθεί στην κάτωθι ιστοσελίδα:

https://cambridge.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_bNwgb2pKDdRXjzT

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να απευθυνθείτε: tamara.inkster-draper@cisl.cam.ac.uk. 

Προηγούμενο Έναρξη αναγγελιών θέσεων Μαθητείας από εργοδότες, για σπουδαστές όλων των δομών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας