Με μία γνωστοποίηση άδεια για αγροτικές μεταποιητικές.

Με μία γνωστοποίηση άδεια για αγροτικές μεταποιητικές

2623_F970920780.jpg

Πληρωμή παραβόλου που ξεκινά από τα 90 ευρώ και φτάνει τα 1.500 αναλόγως τη δυναμικότητα της μονάδας, απαιτεί η γνωστοποίηση λειτουργίας για τις αγροτικές μεταποιητικές μονάδες όπως οινοποιεία και τυροκομεία, διαδικασία που είναι αρκετή ώστε να ξεκινήσουν την παραγωγή τους, σύμφωνα με νέα ΚΥΑ.

Συγκεκριμένα, στην σχετική υπουργική απόφαση που αφορά την απλούστευση του πλαισίου άσκησης μεταποιητικών και δραστηριοτήτων τροφίμων και ποτών το παράβολο ορίζεται ως εξής:

α. Σε επαγγελματικά εργαστήρια και μηχανολογικές εγκαταστάσεις παροχής υπηρεσιών χαμηλής όχλησης, των οποίων η εγκατεστημένη κινητήρια ισχύς δεν υπερβαίνει τα 37 kW ή η θερμική ισχύς τα 70 kW, καταβάλλει παράβολο ποσού εκατό (100) ευρώ.

β. Σε δραστηιότητες με εγκατεστημένη ισχύ που δεν υπερβαίνει τα 200 kW και των οποίων η αξία του μηχανολογικού εξοπλισμού ανέρχεται σε ποσό μέχρι και τριακόσιες χιλιάδες (300.000) εύρω, καταβάλλει παράβολο ποσού εξήντα (60) ευρώ.

γ. Σε δραστηριότητες με εγκατεστημένη ισχύ που δεν υπερβαίνει τα 400 kW και των οποίων η αξία του μηχανολογικού εξοπλισμού ανέρχεται σε ποσό μέχρι εξακόσιες χιλιάδες (600.000) ευρω, καταβάλλει παράβολο ποσού ενενήντα (90) ευρώ.

δ. Σε δραστηριότητες με εγκατεστημένη ισχύ που δεν υπερβαίνει τα 1000 kW και των οποίων η αξία του μηχανολογικού εξοπλισμού ανέρχεται σε ποσό μέχρι ένα εκατομμύριο (1.000.000) ευρώ, καταβάλλει παράβολο ποσού εκατόν είκοσι (120) ευρώ.

ε. Σε δραστηριότητες με εγκατεστημένη ισχύ που δεν υπερβαίνει τα 2000 kW και των οποίων η αξία του μηχανολογικού εξοπλισμού ανέρχεται σε ποσό μέχρι δύο εκατομμύρια (2.000.000) ευρώ, καταβάλλει παράβολο ποσού εκατόν πενήντα (150) ευρώ.

στ. Σε δραστηριότητες με εγκατεστημένη ισχύ που δεν υπερβαίνει τα 4000 kW και των οποίων η αξία του μηχανολογικού εξοπλισμού ανέρχεται σε ποσό μέχρι τρία εκατομμύρια (3.000.000) ευρώ, καταβάλλει παράβολο ποσού εκατόν ογδόντα (180) ευρώ.

ζ. Σε δραστηριότητες με εγκατεστημένη ισχύ που υπερβαίνει τα 4000 kW και των οποίων η αξία του μηχανολογικού εξοπλισμού ανέρχεται σε ποσό άνω των τριών εκατομμυρίων (3.000.000) ευρώ, καταβάλλει παράβολο που αντιστοιχεί σε ποσοστό μηδέν κόμμα μηδέν εννιά τοις χιλίοις (0,09‰) της αξίας του μηχανολογικού εξοπλισμού και όχι μεγαλύτερο του ποσού των χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας γνωστοποίησης, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ξεκινήσει τη λειτουργία της δραστηριότητας.

Αναλυτικά συνημμένη η διαδικασία και η υπουργική απόφαση με θέμα: Απλούστευση πλαισίου άσκησης μεταποιητικών και συναφών δραστηριοτήτων τροφίμων και ποτών και προτυποποίηση των διοικητικών διαδικασιών γνωστοποίησης λειτουργίας. 

Πηγή: www.agronews.gr

Σχετικά Αρχεία:

Προηγούμενο «Καμπανάκι» κινδύνου από τον ΣΕΒ για τις ελληνικές εξαγωγές στη Βρετανία
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας