Εποικοδομητική συνάντηση ΣΕΠΕ με το Γενικό Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής

Εποικοδομητική συνάντηση ΣΕΠΕ με το Γενικό Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής

5_F983076522.jpg

 

Από αριστερά: Γ. Σύρρος, Στ. Χριστάκος, Ε. Νικολαΐδη, Στ. Ράλλης, Τ. Τζήκας, Γ. Παπαρίδου, Κ. Τζοάννης, Σπ. Πουλίδας, Γ. Βραδής

Οι προκλήσεις αλλά και οι ευκαιρίες που διαγράφονται για τις ελληνικές επιχειρήσεις, τα βήματα που έχουν γίνει, αλλά και τα επόμενα στάδια για τον ψηφιακό μετασχηματισμό δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και ο στρατηγικός ρόλος του κλάδου ψηφιακής τεχνολογίας στο νέο παραγωγικό μοντέλο, το οποίο έχει ανάγκη η χώρα, αποτέλεσαν το αντικείμενο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018, στα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) μεταξύ του Δ.Σ. του Συνδέσμου και του Γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής, κυρίου Στέλιου Ράλλη.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής σημείωσε τον καθοριστικό ρόλο που μπορούν και πρέπει να διαδραματίσουν τα αμέσως επόμενα χρόνια οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών στην επανεκκίνηση της οικονομίας και την ανάκαμψη της χώρας από τη βαθιά οκταετή κρίση. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κύριος Ράλλης αναφέρθηκε στην άμεση προώθηση και υλοποίηση, στην οποία έχει προχωρήσει η Γενική Γραμματεία, μίας σειράς έργων ψηφιακής υποδομής.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του ΣΕΠΕ, με την ευκαιρία και της πρόσφατης διάκρισης τριών ελληνικών εταιριών στα παγκόσμια βραβεία τεχνολογίας WITSA Global ICT Excellence Awards 2018, τόνισαν πως ο κλάδος μπορεί να αποτελέσει στρατηγικό πυλώνα ανάπτυξης ως η νέα “βιομηχανία” της χώρας, αξιοποιώντας το υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει και ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την ανταγωνιστικότητα και την παραγωγικότητα της οικονομίας και της χώρας. Ο κλάδος αποτελεί μία δυναμική ψηφιακή αγορά με εξωστρεφή και οριζόντιο ρόλο, για όλους τους παραγωγικούς κλάδους – τουρισμό, ναυτιλία, γεωργική παραγωγή, ενέργεια, κ.ο.κ. – στους οποίους η χώρα διαθέτει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, αλλά και για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του δημόσιου τομέα. Επιπλέον, τα στελέχη του κλάδου υπογράμμισαν τις δυνατότητες οι οποίες προκύπτουν για την υλοποίηση του σημαντικού έργου της Γενικής Γραμματείας, από την αξιοποίηση της διεθνούς τεχνογνωσίας, της εμπειρίας και εξειδίκευσης του κλάδου και του Συνδέσμου.

Όπως συμφώνησαν αμφότεροι, αποτελεί κοινή στόχευση ο κλάδος να δώσει το σύνθημα αντιστροφής τόσο του φαινομένου “διαρροής μυαλών” – “brain drain” – με τη δημιουργία θέσεων εργασίας, όσο και του επενδυτικού κλίματος, ξανακερδίζοντας την εμπιστοσύνη αγορών και επενδυτών. Παράλληλα, συμφωνήθηκε η στενή συνεργασία Συνδέσμου και Γενικής Γραμματείας για την ολοκλήρωση σημαντικών ψηφιακών έργων, τα οποία αφορούν συνολικά την ελληνική οικονομία και κοινωνία, αλλά και στην άμεση και συντονισμένη στήριξη και προώθηση των Ελληνικών εταιριών του κλάδου στο εξωτερικό, ακόμη πιο δυναμικά, μέσω κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών.

Όπως σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής “Τα έργα σε όλους τους βασικούς πυλώνες της Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής 2016 – 2021 προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς. Επιπλέον – και αυτό είναι σημαντικό για την ανάπτυξη του κλάδου Πληροφορικής- αξιοποιούμε εκτός από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ και κονδύλια από το Εθνικό Πρόγραμμα Επενδύσεων. Αποδεικνύεται, έτσι, η υψηλή προτεραιότητα που έχει για την Κυβέρνηση ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας. Η Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής εγκρίνει, σχεδιάζει και υλοποιεί έργα με γνώμονα την εξυπηρέτηση του πολίτη και των επιχειρήσεων. Η καλή και παραγωγική συνεργασία είναι προς όφελος όλων”.

Από την πλευρά του, ο Προέδρος του ΔΣ του ΣΕΠΕ, κύριος Τάσος Τζήκας, τόνισε: “Στόχος μας είναι τόσο ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας, όσο και του παραγωγικού μοντέλου της ελληνικής οικονομίας, να οδηγήσουν τη χώρα μεσοπρόθεσμα στο να αποκτήσει ένα στρατηγικό ψηφιακό πλεονέκτημα. Να γίνει ένα “τεχνολογικό hub” για την ευρύτερη περιοχή. Η ευκαιρία είναι μπροστά μας, ο χρόνος είναι λίγος, αλλά είμαστε βέβαιοι πως μπορούμε, όλοι μαζί με διάλογο, συνεργασία και σχέδιο να πετύχουμε τους επιθυμητούς στόχους. Στο πλαίσιο αυτό, οι δυνατότητες, οι ικανότητες και η διεθνής πείρα του “ψηφιακού στρατού” των επιχειρήσεων, επιστημόνων και στελεχών του κλάδου είναι στη διάθεση της Πολιτείας”. 

Πηγή: www.sepe.gr

Προηγούμενο 2018 Chamber of Commerce Survey – Certificates of Origin -Έρευνα σχετική με τον ρόλο των επιμελητηρίων στα Πιστοποιητικά Καταγωγής.
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας